Warning: ... on line 344

Si vous détectez un bug, signalez-le ici

par Don Camillo » Sam 12 Fév 2011 23:19

Hello,

starting with developing work at my local web system I regularly get an error
>>Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampplite\htdocs\Joomla\libraries\joomla\database\database\mysql.php on line 344<<

when I select the menu point to see my collection.

I found out that creating a new menu point with the same view to the same collection solves the problem. After solving the problem with the new menu point the error vanishes for the original menu point as well. For that day it is solved.

Looking at it after some days I got the error in line 344 again. Any hints ?

I've seen that there were some french posts concerning the error, but my french is not as good to understand the answers. So sorry for eventually posting twice.
Don Camillo
 
Messages: 5
Inscription: Lun 31 Jan 2011 02:55

par steevo » Mer 16 Fév 2011 01:41

Hi,

There is a problem with search reset by clicking on menu.
Try to disable "Reset last search" in menu parameters.
Avatar de l’utilisateur
steevo
Administrateur du site
 
Messages: 330
Inscription: Jeu 17 Déc 2009 22:59

par Don Camillo » Mar 15 Mar 2011 00:52

Hello,

so after a while of using different menu points to come a little bit closer to the line 344 error I can report a strange assumption.

My original menue title was "gebrauchte Fußballschuhe" which contains a special german letter. I think that everytime after a longer delay (days) I get the line 344 error . Creating a new menu point with exact the same configuration but with the title "Schuhe" has never (!! for sure) shown this error. As described above after using the new menu point "Schuhe" the old one works as well.

Creating a third menu point with the title "gebrauchte Schuhe" brings up no error as well.

So the assumption is that the line 344 error is based on the special german character "ß".

Perhaps that gives some hints where the reason for that error lies.

>Disable the "Reset last Search" didn't bring up any changes.
Don Camillo
 
Messages: 5
Inscription: Lun 31 Jan 2011 02:55

par steevo » Mar 15 Mar 2011 01:16

Thank you for this report.

This will help. I will check that.
Avatar de l’utilisateur
steevo
Administrateur du site
 
Messages: 330
Inscription: Jeu 17 Déc 2009 22:59

par ovni » Dim 1 Mai 2011 18:15

Bonjour,
je viens de restaurer mon site et je me retrouve avec la même ligne erreur mais avec un libellé un peu différent.

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/lesze345/public_html/castillano/libraries/joomla/database/database/mysql.php on line 344

De fait, la collection ne s'affiche pas.
J'utilise la version 0.4.1.
Pour la restauration, j'ai fait :
- installation de joomla
- restauration plugins / composants / modules
- restauration de la base de données

Je ne sais pas quoi dire de plus mais je suis bien embété, j'ai passé un temps fou a remplir 3 collections.

Merci beaucoup
ovni
 
Messages: 29
Inscription: Mar 22 Fév 2011 12:22

par steevo » Mar 3 Mai 2011 23:48

Bonjour,

Avez-vous essayé de recréer le lien du menu à partir de zéro ?
Quel est la configuration du paramètre "reset de la dernière recherche" ?
Est-ce que la zone de recherche s'affiche ? Si oui, que donne un clic sur le bouton reset ?
Avatar de l’utilisateur
steevo
Administrateur du site
 
Messages: 330
Inscription: Jeu 17 Déc 2009 22:59

par ovni » Mer 4 Mai 2011 01:06

Bonjour,

euh je me sent un peu bête là ...
le clic sur rafraichir fait tout apparaitre correctement.
Je note pour la prochaine fois.

Merci beaucoup

PS : merci également pour initiative de ce composant très bien fait, extremement utile et avec un support des plus efficasse.
ovni
 
Messages: 29
Inscription: Mar 22 Fév 2011 12:22


Retourner vers Rapport de Bugs

cron

Qui est en ligne

Utilisateurs parcourant ce forum: Aucun utilisateur enregistré et 1 invité